Studenti medicinske grupacije UNSA: Nama je jedino preostalo da se sa fakulteta ispišemo

“Hoćemo djela, a ne riječi!,” poručili su studenti sa UNSA.
 Studenti medicinske grupacije UNSA: Nama je jedino preostalo da se sa fakulteta ispišemo
Borba za studentska prava Univerziteta u Sarajevu, sa posebnim akcentom na studente medicinske grupacije: Farmaceutski fakultet, Medicinski fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, traje od samog početka akademske 2020/2021. godine. Bolje rečeno, nastava na ovim fakultetima je izostala.
Studenti su već odavno u sjeni beskrupulozne politike, te su umjesto da uče u svojim domovima, primorani da svoja prava traže na ulici.
Da li znate da studenti i njihovi roditelji danima zovu nadležne institucije i postavljaju pitanja vezana za ispis sa fakulteta i povrat novca za uslugu koju su platili, ali NISU dobili? Da li znate da studenti u velikom broju tih poziva bivaju napadnuti jer nadležne institucije ne mogu da shvate da nam je JEDINO preostalo da se sa fakulteta ispišemo? Da li znate da im nije jasno zašto baš njih studenti zovu? I da li znate, da njih i dalje NIJE BRIGA?, napisali su predstavnici studenata na Facebook stranici Borba za studentska prava 2020.

Pored brojnih obećanja, a nakon sedamnaest dana borbe za studentska prava nastava na ovim fakultetima još uvijek nije realizirana.
 – Zemlja koja uništava svoje školstvo, ne čini to nikada samo zbog para, jer joj nedostaju sredstva, ne! Jedna zemlja koja uništava obrazovanje je odveć pod vladavinom onih koji od širenja obrazovanja strahuju, jer neobrazovanim narodom lakše se manipuliše, rekao je talijanski književnik Italo Calvino.
Da li je takva situacija i u našoj državi, ostaje da vidimo u narednom periodu.
(studomat.ba)

Posljednji postovi