Studenti u Tuzli se bude! – Karton revolucija

Poziv na akciju, vrijeme je!
Слика може да садржи: 2 особе, људи стоје и на отвореном
– Karton revolucija će u narednim danima uputiti zahjtev Rektoratu Univerziteta u Tuzli u kojem ćemo na osnovu Zakona o pristupu informacijama tražiti podatke o tome na osnovu kojeg zakona ili pravnog akta se vrši naplata prijava za ispite studenticama i studentima, koliko novca se prihoduje po toj osnovi, na koji način se kontrolišu tokovi novca obzirom da se ne izdaje nikakav vid računa ili potvrde i u koju svrhu se novac troši? Također ćemo otvoriti pitanja vezana za Strategiju za razvoj Univerziteta u Tuzli.
– Pozivamo odgovorne u Univerzitetu Tuzla da hitno uspostave sistem „online“ prijave ispita, a za izradu platforme iskoriste resurse studentica i studenata Univerziteta u Tuzli i na taj način valoriziraju resurse studentica i studenata Elektrotehnike i drugih srodnih fakulteta.
– Pozivamo Studentski parlament Univerziteta u Tuzli da hitno donese odluku prema rektoratu u kojoj se navodi da studentice i studenti Univerziteta u Tuzli na budućim rokovima ni pod koju cijenu više neće kupovati prijave za ispite.
Nećemo odustati dok se problem o kojem se govori godinama ne riješi. Studentice i studenti nisu bankomati za izvlačenje novca, ovo je 21. stoljeće. Tuzla se budi, idemo zajedno u borbu za pravedniji sistem!
Više o samom problemu možete pročitati u našim ranijim objavama: LINK