Studentske stipendije Fondacije “Ljiljan” za akademsku 2020/2021. godinu

Fondacija „Ljiljan“ IZ-e Bošnjaka Sjeverne Amerike raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studente svih fakulteta u Bosni i Hercegovini
 Studentske stipendije Fondacije “Ljiljan” za akademsku 2020/2021. godinuFondacija „Ljiljan“ Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studente svih fakulteta u Bosni i Hercegovini za školsku 2020/2021 godinu. Iznos stipendije je 500.00 USD odnosno ekvivalentno u KM shodno kursu dolara nekoliko dana prije dodjele stipendija.
Za studente u Bosni i Hercegovini stipendije će se dodjeljivati u mjesecu januaru 2021. godine u Sarajevu sa naknadno dostavljenom informacijom stipendistima o tačnom mjestu i vremenu.
Fondacija će za 2020/2021 školsku godinu dodijeliti 100 stipendija u Bosni i Hercegovini. U slučaju da zaprimimo veći broj aplikacija koje zadovoljavaju uslove konkursa, Fondacija će dodijeliti i veći broj stipendija u slučaju dodatnog priliva sredstva za svrhu stipendija od donatora.
Rezultati konkursa će biti objavljeni u mjesecu januaru 2021. godine na web stranici Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike www.icnab.com.
Pravo na stipendiranje imaju redovni studenti fakulteta u Bosni i Hercegovini sa prosjekom 8 i više.
Prednost imaju socijalno ugrožena djeca, djeca šehida i demobilisanih boraca, djeca jetimi te djeca povratnika kao i studenti sa postignućem ili ostvarenjem u bilo kojem polju.
Konkurs ostaje otvoren do 31. decembra 2020. godine.
Više informacija o načinu prijave za stipendiju pogledajte ovdje.
(studomat.ba)