Teleperformance BH podržao aktivnosti udruženja “Srce za djecu”

Kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, svake godine Teleperformance internacionalna grupacija organizuje takmičenje XtraMile. Takmiči se preko 80 zemalja u kojima Teleperformance ima svoje podružnice.

Osim što kroz pomenuto takmičenje motivira svoje uposlenike da obavljaju fizičke aktivnosti i tom prilikom doprinose očuvanju svog ličnog zdravlja, XtraMile ima i humanitarni karkter, jer pobjednici osvajaju raspoloživa novčana sredstva koja mogu uručiti NVO po svom izboru. Teleperformance BH je u 2020 godini osvojio treće mjesto na takmičenju, te je tom prilikom predstavnik Teleperformance BH d.o.o. Sven Sendt uručio udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” u Sarajevu ček u izosu od 5.000 EUR. Uz ovu novčanu donaciju Teleperformance BH je poklonio i Roditeljskoj kući igračke za djecu kako bi im vrijeme provedeno između terapija i liječenja uljepšali i učinili zabavnijim onoliko koliko je to moguće.
“Ovom donacijom odlučili smo podržati aktivnosti udruženja ‘Srce za djecu’ jer je riječ o udruženju koje prije svega stavlja u fokus borbu za život djece, brinući se pored toga i za njihovo psihičko zdravlje. Projekat Roditeljska kuća je nešto najhumanije što je osmišljeno na našim prostorima jer djeca koja vode ovako teške bitke trebaju blizinu svojih roditelja i osjećaj da su na sigurnom”, rekao je Site manager Teleperformance BH, Sven Sendt.
Direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, Fikret Kubat, zahvalio je kompaniji Teleperformance BH na brizi i podršci koju su iskazali u najtežim vremenima za oboljelu djecu i njihove porodice. Rekao je kako je ovo vrijeme kada im je potrebna dodatna pomoć i neko ko će biti uz njih u najtežim trenucima, a u tu borbu trebaju biti uključeni svi dijelovi društva. Upravo među njima su i društveno odgovorne kompanije koje mogu dati svoj doprinos u njihovoj borbi za dan više.
Teleperformance kao jedna od vodećih grupacija u sektoru pružanja korisničke podrške, svjesna je svoje društvene odgovornosti te samim time podržava inicijative koje pridonose dugoročnom poboljšanju života ljudi, a osobito djece i mladih.
“Ovo nije naša prva donacija a zasigurno neće biti ni posljednja, trudićemo se da uvijek budemo podrška onima koji nas trebaju i primjer društvene odgovornosti za sve ostale privredne subjekte u Bosni i Hercegovini”, kazali su.
Sve novosti o Teleperformancu možete pratiti putem Facebook i Instagram profila.
(klix.ba)