Travnik: Četvorke iz Šešića završile školu, travnički fakultet nudi im stipendije

Nesvakidašnju priču donosimo ovih dana iz Travnika. Naime, četiri blizanca iz sela vlašićkog Šešići u istom razredu završili istu srednju školu i sada žele – upisati isti fakultet.


Naime, Selma, Belma, Emrah i Almir Mameledžija nakon završene Srednje mještovite tehničke škole u Travniku sada žele postati građevinski inženjeri, a već su, kao odlični učenici, dobili ponudu za stipendiju Tehničkog fakulteta Univerziteta u Travniku.
“Naravno da ćemo, nakon što smo završili isti smjer u srednjoj školi, pokušati upisati i isti fakultet i pohađati ga zajedno”, kaže Belma i dodaje da im je činjenica da su blizanci dosta pomogla prilikom školovanja.

“Jako je zanimljivo biti blizanac, pogotovo kad je škola u pitanju. Ima nas više i možemo se osloniti jedni na druge. Ako netko ne zna nešto, uvijek je tu netko od nas da mu objasni”, rekla je Selma, te je dodala da u školi nikada nisu mogli varati.
“Kako da varamo kad ne sličimo jedni na druge”, kaže kroz smijeh.
Život u Šešićima, kažu, nije jednostavan obzirom da je u obitelji samo otac zaposlen, a pretežno žive od poljoprivrede. Dok njihovi vršnjaci sanjaju o najnovijim mobitelima, oni roditeljima pomažu u svim poslovima i, dodaju, uvijek su imali sve što im je potrebno.

“Tako smo odgojeni, od roditelja nismo tražili što nam ne mogu dati. Strpimo se i kasnije nam to omoguće. Što mogu, daju nam. I opet smo imali sve, nikad se nismo izdvajali od druge djece. Roditeljima pomažemo koliko god možemo, djevojke po kući, muški sa ocem oko kuće”, kažu blizanci.
Zbog toga bi, kažu, željeli pohađati fakultete u Travniku, da budu blizu roditeljima kojima pomoć uvijek treba.

“Ostali bismo u Travniku jer roditeljima uvijek treba pomoć”, kažu blizanci koje je danas primio i travnički načelnik Admir Hadžiemrić.
Ovoj kulturnoj i lijepo odgojenoj djeci poželjeli smo sve najbolje i dogovorili novi susret za četiri godine kad ćemo razgovarati sa, akobogda, četiri građevinska inženjer, dakako, blizanca.