Trening izgradnje kapaciteta za CAT projektni tim

U periodu od 12. do 16. septembra 2019. godine, na Bjelašnici se održava trening izgradnje kapaciteta za članove CAT tima.

Omladinski resursni centar Tuzla – ORC Tuzla i PRONI Center for youth development okupili su 10 članova CAT organizacije na petodnevnom treningu koji su tokom jučerašnjih i današnjih sesija radili na temama izgradnje tima, digitalnog omladinskinskog aktivizma, event menadžmenta i uključivanja zajednice uz vrhunske trenere iz Srbije Marinela Szymańska (SEEYN) i Ilija Jovanović (Edukativni Centar Kruševac).

U naredna tri dana će se uz predavače Vlado Azinović, Bojan Stančević i Velma Šarić obraditi teme o nasilnom ekstremizmu u globalnom konktekstu, kreiranju nekonvencionalnog sadržaja za društvene mreže, te građanskom novinarstvu.
Uz sprovođenje timskih zadataka koje su pripremljene od strane glavnog trenera Jasmina Jašarevića, cilj je da se ovim treningom omogući brzo i efikasno povećanje same učinkovitosti rada zaposlenika.

Trening je podržan od strane BHRI (Bosnia and Herzegovina resilience initiative) kroz projekat CAT (Citizens Against Terrorism)