Trening Javno zagovaranje u svrhu društvenih promjena (Y2)

Trening Javno zagovaranje u svrhu društvenih promjena (Y2)  u okviru USAID/INSPIRE programa.

USAID/INSPIRE organizuje trening  Javno zagovaranje u svrhu društvenih promjena (Y2)   koji ima za cilj da polaznike/ce navede na iskustvene spoznaje, kritičko promišljanje i naučene lekcije o vlastitim ili tuđim proteklim i postojećim zagovaračkim kampanjama u užoj i široj društvenoj zajednici, da im prenese znanje o osnovama metodologije planiranja, provođenja i evaluiranja javnih zagovaračkih kampanja, da ojača kapacitete polaznika/ca u vještinama javnog zagovaranja društvenih promjena, da ih osnaži i ohrabri na pokretanje i provođenje kvalitetnih zagovaračkih kampanja u oblastima djelovanja njihovih organizacija.

Trening će se održati u hotelu Hills, Ilidža, Sarajevo od 9. do 11. marta. Možete se prijaviti OVDJE

Prijave su moguće  do 1. marta, ali Vas molimo da se prijavite što prije, s obzirom na veliki interes za trening. Molim Vas, da prijavite učesnike iz svoje organizacije koji se bavi zagovaranjem, ili je uključen u procese iniciranja koje Vaša organizacija provodi.

Organizator snosi troškove smještaja za učesnike/ce koji dolaze van Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, te refundira troškove prijevoza. Moguće je da se prijavi jedna osoba ispred jedne organizacije.

Više informacija možete dobiti upitom na e-mail melina.dzelovic-dolan@usaidinspire.ba.

Izvor: Mreža za izgradnju mira

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.