Trening za omladinske lidere – CAT

U periodu od 28. Avgusta do 1. Septembra 2019. godine na Jahorini je održan trening za omladinske lidere u borbi protiv nasilnog ekstremizma.


Omladinski resursni centar Tuzla u saradnji sa Proni centrom za omladinski razvoj iz Brčko Distrikta, okupio je 15 mladih lidera iz Brčkog, Foče i Tuzle na petodnevnom treningu o izazovima koje u našem društvu donosi radikalizam i nasilni ekstremizam. Tokom pet dana treninga, učesnici su imali priliku da naučenu teoriju i prethodna iskustva iskoriste za osmišljanje aktivnosti za lokalne akcije u svojim sredinama. Realizacija mini projekata je očekivana u naredna 2 mjeseca, a učešće i organizaciju istih će koordinirati mladi iz Brčkog, Foče i Tuzle uz podršku mentorskog tima Omladinskog resursnog centra Tuzla. Aktivnost je realizovana u sklopu projekta CAT (Citizens against terrorism), a podržana od strane BHRI programa. Projekat „Građani protiv terorizma – CAT“ je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, koji su okupljeni oko ORC Tuzla i Proni centra za omladinski razvoj. U prethodne 3 godine projekat je, zbog svoje inovativnosti, izazvao veliku pažnju među građanim BiH i regiona, te je trenutno u toku njegov četvrti nastavak.
Ukoliko imate želju da podržite rad mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine pozivamo Vas da nas zapratite na našoj stranici – > CAT. Naše, uvijek dobro raspoložene mačke, su tu svakodnevno da poprave Vaše korisničko iskustvo na društvenim mrežama!

GALERIJA: