Trka za planetu Zemlju

Udruženje ,,Resursni Aarhus centar u BiH’’ u okviru projekta ,,Misli o prirodi!’’ organizuje utrku: ,,Trka za planetu Zemlju: Spriječimo globalno zagrijavanje’’ za učenike samo trećih razreda srednjih škola sa područja Sarajeva (samo općine: Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad Sarajevo i Ilidža) i Istočnog Sarajeva ( samo opštine: Pale i Istočno Novo Sarajevo).
Trka će se održati na Vilsonovom šetalištu, 5. juna, na Svjetski dan zaštite okoliša i simbolično će započeti u 5 do 12.
Učesnici će biti podijeljeni u mušku i žensku kategoriju, a u obje kategorije
obezbijeđene su vrijedne nagrade u robi, za prva tri plasirana takmičara iz svake kategorije.
✓ Prijava za učešće može se izvršiti do 31. maja putem e-mail adrese koordinator@aarhus.ba,
dostavljanjem sljedećih podataka:
– ime i prezime;
– godina rođenja;
– razred i
– puni naziv škole i adresa škole.
Okupljanje učesnika i start utrke planiran je kod Mosta Suade i Olge, a ukupna dužina trke je 2 km do zgrade JP Elektroprivreda BiH, Vilsonovo šetalište br. 15.
Poruka takmičenja je da u zaštiti planete Zemlje mogu svi učestvovati, te da je za spas planete Zemlje potrebna upornost i dosljednost svih nas, a naročito mladih na kojima ovaj planet ostaje u nasljeđe.
Napomena:
✓ Prijavom na utrku takmičar se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu u skladu sa zakonskim odredbama.
Dodatne informacije mogu se dobiti na broj: +387 62 103 544.
Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi