Turska humanitarna fondacija dijeli tople obroke hrane migrantima u Tuzli

Turska humanitarna fondacija IHH svakodnevno dijeli tople obroke hrane migrantima u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Humanitarci IHH-a su pokrenuli značajan projekt pomoći migrantima u Tuzli koji su u izuzetno teškoj situaciji zbog hladnih dana.
Migrantima koji su u Tuzlu stigli u želji da odu u različite evropske zemlje, IHH svakodnevno doprema tople obroke hrane, a projektom je predviđeno da se u mjesec dana takvi obroci podijele za blizu 4.000 migranata.
Migranti sve teže dolaze do hrane, kako zbog hladnoće, tako i zbog pandemije COVID-19, zbog čega je veći značaj IHH-ovog projekta.

Poštujući mjere borbe protiv širenja koronavirusa, humanitarci IHH-a tople obroke hrane migrantima dijele na rutama kojima se često kreću ili pak na mjestima na kojima spavaju.
Dnevno se migrantima doprema po 130 obroka hrane.
Pomoćnik predsjednika IHH-a zadužen za vanjsku saradnju Hasan Aynaci kazao je da je podjela hrane migrantima počela i kako će projekt trajati mjesec dana.
Ističući kako IHH nastavlja svoje humanitarne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, Aynaci je kazao da migranti neće biti prepušteni sami sebi i da će IHH uz pomoć donatora nastaviti pomagati i tim ljudima.
(Tuzlanski.ba)