Tuzla-25. avgust: ˝5K fun run for peace˝

Omladinski resursni centar Tuzla organizuje utrku pod nazivom “5K fun run for peace” na Ilinčici, u subotu 25. avgusta.
Prethodne 23 godine, Omladinski resursni centar je organizovao mnoštvo aktivnosti i događaja za mlade i  građane Tuzle . Ovog avgusta nam pripremaju utrku, koja za cilj ima promociju mira, kulture, tolerancije – na koje smo izuzetno ponosni u Tuzli, te prepoznatljivi širom BiH i regiona.
„Utrka će se organizovati 25. avgusta sa početkom u 17:30, na poznatom tuzlanskom izletištu – Ilinčici. Pored želje da se zabavimo i pošaljemo još jednu snažnu poruku o miru, toleranciji i suživotu u našem gradu – odabirom Ilinčice kao lokacije za realizaciju ovog događaja želimo podsjetiti naše građane na ljepote koje se kriju na svega nekoliko minuta od centra grada.“

Utrka je namjenjena svim građanima Tuzle – bez obzira na dob, fizičke mogućnosti, spol.. Želja je da se dobro zabavimo, u javnost pošaljemo poruke mira, testiramo našu volju i upoznamo!
Ovom prilikom pozivamo sve građane i medije da dođu na Ilinčicu, 25.8.2019. od 17:30!
Prijatna temperatura Ilinčice, hladovina, osvježenja i nasmijani mladi iz Omladinskog resursnog centra Tuzla nas očekuju!
Start utrke: Kod restorana na Ilinčici
Više informacija:
ORC Tuzla „Fejsbuk“ stranica: www.facebook.com/ORCTuzla
Zvanična „Fejsbuk“ stranicautrke:  https://www.facebook.com/events/343381543210445/
„5K Fun run for Peace“ je aktivnost u okviru nacionalne kampanje za projekat Divided Past – Joint Future. ORC Tuzla je jedan od 19 partnera na prethodno navedenom projektu i implementator nacionalne kampanje za Bosnu i Hercegovinu. Divided Past – Joint Future je projekat koji je nastao kao odgovor na sve veću nezainteresovanost bavljenja temom pomirenja na ovim prostorima, kao i odgovor povećanim tenzijama i konfliktima na nacionalnoj i religijskoj osnovi u zemljama i između zemalja Zapadnog Balkana i Turske.
Nosilac projekta je OKC Banja Luka, a projekat je podržan od Europske Unije.