Tuzla: Dodjela grantova za kulturne manifestacije

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle, u ponedjeljak, 8. juna, je objavila Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava za sufinansiranje manifestacija sa pozicije “Grant za kulturne manifestacije-Ljeto u Tuzli”. Predmet javnog poziva je sufinansiranje manifestacija iz kulture.
U budžetu Grada Tuzla za 2020. godinu podršku manifestacijama iz kulture koje realiziraju neprofitne organizacije i javne ustanove kulture obezbijeđeno je 40.000 KM, saopšteno je iz gradske uprave.
Tuzla dodjeljuje grantove za kulturne manifestacije – Rok za ...
Prioritetne oblasti i manifestacije predviđene za sufinansiranje su: književne, pozorišne, muzičko-scenske i plesne manifestacije, promocije knjiga i časopisa iz oblasti kulture, nauke, sporta i drugih društvenih djelatnosti, muzički koncerti i festivali, manifestacije filmske i audio-vizuelne umjetnosti, izložbe slika i fotografija, vjersko-kulturne manifestacije, manifestacije koje doprinose očuvanju kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, manifestacije kulturno-umjetničkog amaterizma, manifestacije koje promovišu urbanu kulturu mladih, te manifestacije koje afirmišu kulturu i tradiciju Tuzle.
Namjenskim budžetskim sredstvima Grada Tuzle zainteresovani aplikanti mogu sufinansirati manifestaciju, a dio sredstava moraju osigurati od drugih donatora ili iz vlastitih sredstava.
Po apliciranoj manifestaciji maksimalno se mogu dodijeliti sredstva u iznosu do 2.000 KM. Krajnji rok za predaju aplikacija je 23. jun 2020.
Tekst javnog poziva, sa obrascima može se preuzeti OVDJE.
(ba.ekapija.com)

Posljednji postovi