Tuzla: Polaznici predškolske ustanove, osnovci i srednjoškolci organizovali humanitarnu akciju za 13 porodica

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla i ove godine od 9. do 13. novembra uspješno je realizirala još jednu humanitarnu akciju pod nazivom sedmica tolerancije.
U saradnji sa pedagozima osnovnih škola sa područja Grada Tuzle odabrano je 13 porodica iz 13 škola koje žive u teškim uslovima, za koje su učenici, roditelji i nastavnici Međunarodne škole u Tuzli pripremili hranu, odjeću, obuću, sredstva za higijenu i ogrjev.

Škole su odabrale po jednu porodicu i dostavile broj članova, imena, veličine odjeće i obuće svakog člana, jer je cilj da se pomogne cijeloj porodici, a ne samo učeniku koji pohađa određenu školu.
Razrednici u Richmond Park Međunarodnoj školi su informacije o porodicama podijelili po razredima. Svaki razred bio je zadužen za jednu porodicu kojoj su obezbjedili neophodnu pomoć.
“Sedmica tolerancije” je projekat koji se odvijao u nekoliko faza, a posljednja za ovu školsku godinu realizirana je 13. novembra dostavljanjem prikupljenih paketa pomoći za porodice u stanju socijalne potrebe na području Grada Tuzle.

Zahvaljujući učenicima, roditeljima, menadžmentu i uposlenicima škole, paketi pomoći (hrana, odjeća, sredstva za higijenu i ogrjev) stigli su na kućne adrese 13 porodica kojima su neophodni.
Ove školske godine, u sklopu navedenog projekta, upriličena je i posjeta jednoj porodici iz Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla. Ove godine podršku projektu dao je i Crveni križ Tuzlanskog kantona i aktivnostima podjele pomoći porodicama pridružila se i Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK.
Nadamo se da će ova akcija, osim pomoći navedenim porodicama, potaknuti i druge na slične aktivnosti širenja humanosti i empatije prema drugima, kako bi im uljepšali dan, sedmicu, mjesec, život…, poručuju iz Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

Podsjećamo da Richmond Park Međunarodna škola Tuzla navedenu akciju ”Sedmica tolerancije” u mjesecu novembru uspješno realizuje posljednjih nekoliko godina, te da je na ovaj način pomogla na desetine porodica i učenika drugih škola na podrčju Grada Tuzle.
Plan je da se na isti način nastavi, kako ove, tako i narednih godina.
(Tuzlanski.ba)

Posljednji postovi