U Banja Luci održana Akademija socijalnog preduzetništva – SEA projekat

Na otvaranju Akademije prisustvovalo je 30 mladih iz cijele BiH, koji će podijeljeni u timove, naredna tri mjeseca spremati idejna riješenja i PR kampanju za svoja sopstvena socijalna preduzeća, a u septembru 2021. godine će se svi učesnici ponovo okupiti u Banja Luci, kako bi prezentovali svoja riješenja, a najbolja tri će biti nagrađena, od ukupno devet timova.

Cilj Akademije je omogućiti učesnicima, starosti od 20 do 35 godina da steknu nova znanja i vještine iz oblasti socijalnog preduzetništva, jer je ova oblast od izuzetnog značaja kao poveznica između preduzetništva i rezultata značajnih za dobrobit lokalne zajednice.

Preduzetništvo posmatrano, kreirano i konzumirano kroz prizmu očuvanja kulture baštine, razvoj turizma, razvoj poljoprivrede, očuvanje ekologije, samo su neke od oblasti u kojima će učesnici kreirati svoja rješenja.

Učesnici su imali priliku odslušati interaktivna predavanja mladih stručnjaka i profesionalaca među kojima su bili: Anes Hrnjić, viši asistent na Ekonomskom fakultetu u Univerziteta Sarajevu; Anja Rajak, viši asistent na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina – Univerzitet u Ist. Sarajevu; Ljubiša Mićić, viši asistent Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci, te osnivač Centra za razvoj karijere; Anja Šolak projekt menadžer u Centru za razvoj karijere, Vesna Bosančić, master psihologije u Centru za razvoj karijere, Aleksandra Ivanković, osnivačica i vlasnica Imaginarium studija, preduzetnica.
Učesnici su takođe imali prijem i koktel druženje na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, kod dekana Milenka Krajišnika, koji im je poželio dobrodošlicu i istakao da su ovakvi projekti i edukacije jedinstvena prilika za mlade ljude u BiH kako bi se što bolje umrežili i razmijenili iskustva.
Tokom trajanja Akademije socijalnog preduzetništva- SEA projekat učesnici su imali priliku obići značajne turističke lokacije grada na Vrbasu uz pratnju turističkog vodiča.
Pred njima su sada tri mjeseca intenzivnog i zanimljivog rada, uz asistenciju CERK tima i predavača, kako bi u septembru na finalu takmičenja koje se realizuje u sklopu Akademije, pokazali što bolje rezultate.
/lolamagazin.com/