U Kaknju se gradi specijalni aerodrom samo za donacije #odgovornost

Danas se pojavila vijest da FBiH planira izgradnju specijalnog aerodroma u Kaknju koji će služiti samo za donacije. Ova ideja koja je došla iz SDA naišla je na odobrenje te se uskoro planira početak granje. Kako su rekli ovaj aerodrom bi trebao biti najveći na Balkanu također trebao bi imati i najveći dnevni promet.
Projekti – Razvojni centar općine Kakanj
“Do ove ideje smo došli kad smo shvatili da je aerodrom u Sarajevu premali za sve letove s donacijama koje smo namolili širom svijeta te da se stvara gužva. Odlučili smo se na izgradnju ovo specijalnog aerodroma samo za donacije. U sklopu aerodroma planirani su i specijalni odbori za doček donacija” , rekao je Fadil Novalić premijer FBiH.
Aerodrom bi trebao imati čak devet pista za slijetanje tako da se ne pravi gužva i da svaka donacija stigne bez čekanja. Također planirani su i prateći sadržaji kao što su specijalni crveni tepih i posebna tajna soba kako bi se državni vrh mogao “rastaliti” u slučaju novčanih donacija.
“Smatram da je ovo neophodno za BiH, da pokažemo svijetu da su njihove donacije uvijek dobrodošle. Stvarno nema smisla da neka donacija čeka zbog toga sto je gužva u Sarajevu. Ovim potezom ćemo pokazati svijetu da računamo na njihove donacije i kad pandemija završi kao vid dugoročne suradnje” izjavio je Bakir Izetbegović predsjednik SDA.
Građani Kaknja su oduševljeni ovim projektom. Smatraju kako je ovo nešto najbolje što se može napraviti trenutno u BiH.
“Nadamo se da će izgradnja uskoro početi. Nudimo svoju pomoć u vidu besplatne radne snage svih građana Kaknja”, rekao je Mirnes Bajterević, načelnik Općine Kakanj i član SDA.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi