U Sarajevu premijerno prikazana priča o mladima koji se bore protiv sistema (FOTO)

Na priču o mladima koji se bore protiv sistema, svakodnevnicu kojoj svjedočimo, niko nije mogao ostati ravnodušan.

Predstava prikazuje probleme mladih u današnjem “iskvarenom” sistemu i razbija stereotipe koji su prisutni u njihovoj svakodnevici. Radnja se odvija u Domu kulture u jednom malom gradu čiju utihnulu scenu želi oživjeti grupa mladih ljudi.Ono što ih pomalo sputava u tome jeste činjenica da se u tom istom Domu kulture održava predizborna kampanja za nadolazeće izbore, te tako što im nameće mnogobrojne zadatke oko sređivanja sale, remeti ih u njihovom prvobitnom zadatku, postavljanju dramske predstave.

“Dramski tekst “Hoćemo l’ VIŠE” nastao je na osnovu istraživanja i radionica koje su u saradnji s Alteatrom održane širom BiH. U komunikaciji s mladim i poduzetnim ljudima shvatili smo šta su stvari koje ih frustriraju u državi”, kazala je autorica dramskog teksta Džejna Hodžić.

Briljantnu glumu na sceni pokazali su mladi glumci i glumice, te apsolventi Akademije scenskih umjetnosti, Alisa Čajić, Helena Vuković, Simonida Mandić, Hana Zrno, Kemal Rizvanović, Mak Čengić, Deni Mešić i Harun Ćehović, a ponosan je bio i reditelj Admir Glamočak.(klix.ba)