U Tuzli danas otvorenje izložbe “Nisi sam/a” tuzlanskog umjetnika Ramova

Večeras u 18 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) bit će upriličeno treće samostalne izložbe slika tuzlanskog umjetnika Ramova, pod nazivom “Nisi sam/a”.
U Tuzli danas otvorenje izložbe "Nisi sam/a" tuzlanskog umjetnika Ramova -  Klix.ba
Umjetnik je u svojim radovima prikazao neprestanu unutrašnju borbu za prihvatanjem, postojanjem, ali i borbu sa okolinom, kroz obrađivanje teme očuvanja mentalnog zdravlja mladih koje je iznimno važno naročito u ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo.
Ova izložba je dio završnice projekta “Očuvanje mentalnog zdravlja mladih” a koji realizuje Udruženje “Mladi Tuzle” u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle, uz podršku Grada Tuzla, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Centra za kulturu Tuzla.
Pored otvaranja izložbe na manifestaciji u ponedjeljak bit će upriličena i dodjela nagrada za pobjednike literarnog konkursa “Nisi sam/a“ u kojem su učestvovale osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona.
Aktivnosti kojie su realizovane u periodu od augusta do kraja decembra u projektu “Očuvanje mentalnog zdravlja mladih“ su:
– Istraživanje stanja svijesti mladih o mentalnom zdravlju,
– Osposobljavanje stručnjaka za rad sa mladima (trening za trenere)
– Realizacija informativnih i dramsko pedagoških radionica o mentalnom zdravlju za 60 mladih
– Raspisivanje konkursa, izbor i dodjela nagrada i priznanja za najuspješnije literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola TK na temu očuvanje mentalnog zdravlja mladih ljudi
– Priprema i realizacija završnog scensko-umjetničkog performansa o mentalnom zdravlju mladih.
Tim projekta čine: Amila Beširović, Adnan Mujkić, Melisa Telarević Ramić, Kemal Fazlić i Ramo Tučić (Ramov).
Važno je napomenuti da se završna manifestacija održava u skladu sa mjerama i preporukama COVID 19, tako da je događaj zatvorenog tipa i za ograničeni broj publike.
(klix.ba)