Učestvujte u digitalnoj “Race for the Cure” šetnji za ozdravljenje

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, u skladu sa epidemiološkom situacijom u svijetu i našoj zemlji neće biti održana ove godine na uobičajan način. Iz ovog razloga pokrenuta je globalna digitalna platforma na 20 svjetskih jezika na kojoj se ljudi širom Evrope i svijeta povezuju kroz online registraciju, saopćeno je iz Udruženja “Novi pogled”.
2016 Komen Race for the Cure® — Buffalo Bayou PartnershipBuffalo Bayou  PartnershipBosna i Hercegovina je dio ove priče.
Učešćem u digitalnoj “Race for the Cure” koja će biti održana 25. 26. i 27. 9. 2020. godine građani pomažu osobama oboljelim od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava i podizanje svijesti javnosti o ovom oboljenju.
Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu postajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima održi Race for the Cure u Bosni i Hercegovini i nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti I podrške oboljelim ženama.
Pozivamo Vas da se registrirate i priključite timu udruge “Novi Pogled” ili da registrirate svoj tim i budete podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke, poručili su iz Udruženja “Novi pogled”.
Organizatori, naglašavaju da u ovoj teškoj situaciji moramo poštovati sve mjere koje su preporučene, te se iz tog razloga ove godine nigdje nećemo okupljati. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Evropi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život, navodi se u saopćenju.
Budimo povezani i na sigurnom.Širimo lanac podrške online registracijama! Covid ne smije zaustaviti brigu o zdravlju!, poručili su organizatori.
 
(hocu.ba)