Učestvujte u onlajn konferenciji o vještačkoj inteligenciji

OPIS
U ovoj prvoj sesiji učesnici se mogu pridružiti diskusijama o sljedećim temama koje okružuju vještačku inteligenciju: istorijska evolucija i definicija vještačke inteligencije, kako AI djeluje i gdje se primjenjuje, izazovi i mogućnosti za društveno dobro. Agenda: 18.00 početak i predstavljanje ciljeva, 18.15 vrijeme za razmjenu ideja i debatu, 18.45 razmjena i povratne informacije i u 19.00 kraj.
Ovaj događaj je dio zajedničke kampanje koju su organizovali AIDA (Razvojna agencija za vještačku inteligenciju) i JAMBA.
AIDA je tehnološka neprofitna organizacija, osnovana u Beču 2019. godine, a trenutno djeluje širom Evrope, Afrike i Bliskog Istoka. Misija AIDA-e je podržati lokalne i globalne zajednice baveći se temama o AI, osnažujući ih da otkriju kako tehnologija prelazi u njihov sopstveni život. Organizacija radi na stvaranju resursa i znanja potrebnih za osnaživanje zajednica, posebno mladih i žena, da vode ovu važnu društvenu promjenu vještačke inteligencije i pripreme se za svjetliju budućnost.
JAMBA – „Karijera za sve”podržava osobe sa invaliditetom u postizanju ključnih kompetencija, mekih i profesionalnih vještina u IT i AI sektoru. Kao sljedeći korak, njihov tim im pomaže da započnu profesionalni razvoj i pronađu posao. 
 
USLOVI
Svi zainteresovani se mogu prijaviti. 
 
NAČIN PRIJAVE
ROK ZA PRIJAVU:
12.11.2020. godine do 15h
(mladi.org)