Udruženje “Medica” Zenica: Obilježavanje kampanje 16 dana aktivizma

Cilj ove kampanje jeste ekonomsko osnaživanje žena ali i podizanje same svijesti građanstva da se o nasilju ne smije šutjeti. Udruženje “Medica”, Zenica želi nizom aktivnosti obilježiti „16 dana aktivizma „koje se obilježavaju od 25. novembra do 10. decembra.


Povodom početka obilježavanja kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, Udruženje “Medica” Zenica organizuje šetnju i uličnu akciju „Čuj me i spriječi nasilje nad ženama i djevojčicama“. Planirano je da šetnja krene od prostorija Udruženja „Medica“ Zenica, te se nastavi gradom sve do Trga Alije Izetbegovića gdje će biti postavljen stol sa promotivnim materijalima.
Ulična akcija i podjela promotivnih materijala na Trgu Alije Izetbegovića održat će se 25.11.2019.godine sa početkom u 12:00 sati. Tom prilikom građankama i građanima će biti distribuirani promotivni materijali u formi balona, lifleta, postera s ciljem podizanja svijesti javnosti o neophodnosti nulte tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja, te pravovremenom sprječavanju i prijavljivanju istog.
Ulična akcija predstavlja jednu u nizu aktivnosti „Medice“ Zenica u toku obilježavanja kampanje „16 dana aktivizma“ ove godine, neke od aktivnosti koje izdvajamo nalaze se u pozivu za medije koji je u prilogu maila.
Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Posljednji postovi