Udruženje mladih “Obnova” Tuzla: Solidarnost u teškim vremenima

Udruženje mladih „Obnova“ je omladinska organizacija i nevladino je i vanstranačko udruženje koje je osnovano u svrhu ostvarivanja zajedničkih i opštih interesa, naročito u cilju potpore i pomoći mladim ljudima, te u cilju njihovog opšteg osnaživanja.
Udruženje već dugi niz godina organizuje razne događaje sa ciljem da se pomogne osobama kojima je ona najpotrebnija. Sada, za vrijeme korone su još jednom pokazali humanost, ljudskost, te da uz udružene snage možemo ostvariti velike stvari.

Naime, kako bi starije generacije za vrijeme korone ostale što bezbjednije, udruženje uz tim volontera vrši kupovinu osnovnih životnih namirnca, lijekova i ostalih potrepština, te iste dostavlja na kućnu adresu.
S obzirom da organizacija posjeduje jedan automobil i par volontera, pozivaju se svi dobri ljudi, kao i druge nevladine organizacije da doprinesu i pomognu onoliko koliko su u mogućnosti.  
Zapratite njihovu facebook stranicu, pogledajte primjere humanosti na djelu i postanite dio:
https://www.facebook.com/udruzenjemladihobnova
Sjedište Udruženja je u Požarnici u zgradi Mjesne zajednice bb. Područje djelovanja Udruženja je teritorija Tuzlanskog kantona.