Udruženje Venus Amica potpisalo sporazum s JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Tuzlansko udruženje Venus Amica potpisalo je danas sporazum o saradnji s JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.
https://tuzlanski-tuzlanskiba.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2020/12/tuzla-e1608032140357.jpg
Kako je saopćeno, humanitarni projekat pod nazivom “Moj web – moja budućnost” će biti od velikog značaja ne samo za djecu Doma nego i za našu cijelu lokalnu zajednicu.
“Cilj nam je da toj djeci omogućimo edukaciju i neformalno obrazovanje iz oblasti jednog od najaktuelnijih zanimanja, Web designa, Web marketinga, Adobe Photoshop, CMS, Express, Joomla. Nakon završene obuke i certicifiranja djeca će steći dovoljan nivo znanja koji će im pružiti mogućnost samostalne izrade web stranice, lakšeg pronalaska zaposlenja, financijsku neovisnost kao i mogućnost samozapošljavanja i veće konkurentnosti na tržištu rada” – navodi se u saopćenju.
Projekt je humanitarnog karaktera te s njime želimo upoznati širu javnost i pozvati ih na podršku njihovim donacijama kako bi prema projekt planu njegovu realizaciju startali na vrijeme. Projekat je vrijedan oko 25.000 KM i troškovi se odnose isključivo na trošak edukacije i opreme na kojoj će djeca izvoditi obuku, a po završetku obuke za prvih 10 polaznika koliko je i planirano, opremu planiraju donirati Domu kako bi se ta djeca već mogla samostalno uvoditi u posao.
“U drugoj fazi planiramo nastavak projekta sa novom grupom i nastojat ćemo ovaj projekat učiniti održivim kako bismo obuhvatili što više polaznika i osposobili što više mladih u cilju njihovog lakšeg zaposlenja, financijske stabilnosti i jačanja standarda našeg društva uopšte” – kazala je Sanela Jurišić, potpredsjednica ovog udruženja.
Ovo je ujedno i poziv svima koji žele podržati projekat i ukoliko žele donacijom opreme ili novca za nabavku opreme i troškova vezanih za projekat. Sredstva mogu doznačiti na račun otvoren kod Nova Banka ad Banja Luka, filijala Tuzla broj: 5555000048258044.
Za uplate iz inostranstva:
IBAN: BA395550000048262174
SWIFT: NOBIBA22
Primalac uplate: UG Venus Amica
Tuzla Mehmedalije Maka Dizdara 74, Tuzla
Svrha uplate: donacija za projekat Moja Web – moja budućnost Ili na paypal.me/venusamica: venus.amica.tz@gmail.com Ili kontaktirati na 061 856 585.
(Tuzlanski.ba)