UG ‘Nešto više’ iz Mostara nudi besplatne edukacije o uzgoju hrane i začina

Udruga građana “Nešto više” iz Mostara, uz pomoć CARE International Balkans, a u okviru projekta “Unaprjeđenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH”, napravila je besplatan video serijal edukacije o uzgoju povrća, voća, začinskog i ljekovitog bilja te cvijeća.
Edukacije su dostupne online na linku, a serijal je financijski podržan od organizacije CARE Češka i Vlade Češke Republike.
“Proteklih mjeseci dok je kretanje bilo većim dijelom ograničeno zbog koronavirusa uvidjeli smo značaj malih vrtova koje svako domaćinstvo može imati, bilo da se radi o balkonu, manjoj terasi ili bašti, pa čak i u urbanim sredinama. Iz tog razloga napravili smo besplatan serijal iz kojeg naši najmlađi mogu naučiti mnogo, ali može služiti i kao odlična polazna točka i za sve druge početnike”, priopćeno je iz udruge “Nešto više”.
Edukacijski video zapisi bave se temama uzgoja povrća, voća, začinskog bilja, ljekovitog bilja te uzgoja cvijeća.
Iz udruge ističu kako je osim činjenice da sami možemo uzgojiti hranu, začine i druge važne biljke, veoma bitno i to da u uvjetima ograničenog kretanja imamo korisne stvari za raditi, a posebno da imamo čime okupirati naše najmlađe, kao i da pored njih i mnoge osobe s invaliditetom i poteškoćama u razvoju mogu korisno posvetiti svoje vrijeme učeći i radeći u svojim mini vrtovima.
“Udruga ‘Nešto više’ poznata je po specifičnom načinu rada koji se odvija na našem oglednom imanju u blizini Mostara gdje se po permakulturnim principima uzgaja zdrava hrana i gdje se promoviraju održivi stilovi življenja. Veliki broj edukativnih aktivnosti događa se na samom imanju koje često posjećuju lokalni i internacionalni volonteri, učenici, osobe s invaliditetom i mnogi drugi koji žele učiti o permakulturi. Međutim zbog situacije s covidom-19, jedan dio edukacija prebacili smo i u online prostor”, kazala je Sanja Đermanović iz udruge “Nešto više”.
(abrasmedia.info)

Posljednji postovi