Ugodno s korisnim: Mačići se slobodno kreću u knjižari u Kanadi, kupci ih mogu čak i usvojiti (FOTO)

Ako ste ikada poželjeli da usvojite slatku malenu mačku, vaša prva misao vjerovatno bi bila odlazak u sklonište za životinje, piše Bored Panda. Međutim, jeste li razmišljali o odlasku u knjižaru?

Knjige i kafa Otis & Clementine je knjižara u Kanadi koja je uzela inovativan pristup kako bi uvjerila ljude da spase mačiće. Kad dođete da podignete ili kupite knjigu, primijetit ćete nešto neobično.
Mačići! Puno mačića! Igraju se i spavaju među knjigama. Najbolje od svega je što možete usvojiti bilo koje mače u knjižari i dati im zauvijek dom kakav zaslužuju. Mačke, kafa i knjige. Može li bolje od toga?
Međutim, usvajanje ovih mačića nije tako lako. South Paw Conservation upravlja sa svime i to košta 255 kanadskih dolara (oko 343 KM) za usvajanje mačića. Naknada za uvojenje pokriva sve, uključujući i medicinske troškove. Nadalje, budući vlasnici kućnih ljubimaca također trebaju pružiti dobre uslove prije nego što svog kućnog ljubimca dovedu kući.
Helmke, vlasnica knjižare je pokrenula program usvajanja mačića prošle godine kada je shvatila da u njenoj radnji ima dosta prostora za slatke mačiće. Do sada je usvojeno preko 30 mačića iz knjižare. A sigurni smo da će se taj broj povećati.
 

Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/