“Ultra Unique” – Počinje novi edukativni projekat za mlade

„Ultra Unique“ pruža kvalitetnu edukaciju mladih lidera!

Počinje „Ultra Unique“ – novi edukativni projekat, koji će činiti tromjesečni niz edukacija, koje će okupiti 20 mladih lidera iz bh. lokalnih zajednica – predstavnika medija, youtubera, podcastera, kojima je potrebna dodatna edukacija i osnaživanje. Tokom maja, juna i jula organizator događaja Play Team će održati korisne edukacije uz pomoć kojih će učesnici unaprijediti svoje vještine i znanja, kao i prakse, te tako postati konkurentniji na tržištu, privući pažnju javnosti i publike i kreirati još kvalitetniji sadržaj.
Kroz osam radionica će se ambicioznim mladim ljudima na kreativan i inovativan način približiti recept za uspjeh u online i digitalnom svijetu. Lokalni i regionalni mentori i predavači će prenijeti svoja dugogodišnja iskustva i stečena znanja na mlađe generacije, kako bi im olakšali građenje uspješnih karijera u svijetu digitalnih medija.
Play Team uz već regionalno prepoznat Play Media Day, predstavlja novi projekat „UltraUnique“, kao dodatnu platformu za edukaciju.
Teme koje zauzimaju vodeću ulogu i bez kojih je nemoguće zamisliti današnje poslovanjebiće u fokusu osam radionica. Počevši od storytellinga – koji se smatra jednim od najmoćnijih alata današnjice kojim šaljemo snažne poruke i pričamo dobre priče, preko značaja brendinga u kreiranju pozitivne percepije kod ljudi, do kvalitetnog sadržaja, koji je stub svakog kvalitetnog biznisa, „Ultra Unique“ će detaljno obraditi sve aspekte, koji su neophodni za opstanak na konkurentnom tržištu u ova izazovna vremena.
Jedna od tema kojoj će biti posvećena radionica je i moć podcasta u današnjem vremenu,gdje će Goranka Jednak Maksimović, producentkinja Radio Televizije Vojvodina i konsultantkinja za audio strategije zajedno sa vodećim regionalnim podcasterima, otkriti najnovije trendove u ovom brzorastućem digitalnom formatu. A kako je ključ napretka svakodnevno informisanje, na radionicama će se govoriti i o aktuelnim trendovima u kreativnoj industriji, na koju je uticala i trenutna pandemija.
Bez adekvatne promocije, usvajanja novih znanja, vještina i novih trendova, danas je suludogovoriti o ozbiljnim rezultatima poslovanja, zbog čega će se na radionici detaljno obraditi i teme odnosa s javnošću, kreiranja autentičnog sadržaja, brendinga, digitalne promocije i influense marketinga. Neki od predavača će biti: Mirza Mustafagić, influenser i content kreatorka Ivana Popović, grafička dizajnerka i ilustratorka, Katarina Ivakić koja se bavi digitalnim strategijama, kao i Dijana Tepšić i Bojan Dragišić dugogodišnji stručnjaci u oblasti kreativne industrije.
Posljednje, ali podjednako važno o čemu će se pričati jesu društvena odgovornost i kritičko razmišljanje, koji predstavljaju aksiome društvenih medija i online poslovanja.
Drugi dan Play Media Day 06 – Regionalnog komunikacijskog događaja, prezentovaće seprojekti 20 mladih lidera posjetiocima događaja, ali i znanja i vještine, koje su stekli tokom edukacije. Na ovaj načn će se pružiti prilika za što bolje upoznavanje javnosti sa njihovim vlastitim projektima na kojima trenutno rade.
„Ultra Unique“ realizuju Play Team i Ultra magazin, zahvaljujući podršci program a Bosniaand Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
(mladibl.com)