Unatoč Down sindromu, Tarik Hrustić postiže zavidne rezultate

Tarik Hrustić, niže uspjehe i medalje u stonom tenisu, kreativnost ističe u crtanju izvanrednih pejzaža, izradi plišanih igračaka, a muzički talenat u pjevanju.
Tarik ima poteškoće u govoru i jako slabo priča, ali može pjevati, najčešće sevdalinke, uz pratnju muzičkog orkestra folklornog društva, ali i u svom domu.

Živi u Klopču, nadomak Zenice, sa roditeljima i sestrom, koji svojom podrškom i trudom potiču njegovu kreativnost i energiju.
Stoni tenis je vidio na Kipru, kada je išao na liječenje, i od tada, traži da igra, prepričava nam Tarikov otac Admir. Na svom prvom takmičenju, pobijedio je tri od pet protivnika. Najbolji rezultat postigao je na takmičenju Specijalne olimpijade, na Balkanskom prvenstvu u Zenici, gdje je osvojio prvo mjesto.

Diploma za osvojeno prvo mjesto na Državnom prvenstvu u stonom tenisu Zenica 2014. godine, osvojeno drugo mjesto na malonogometnom turniru u Zenici, diploma počasnog gosta na Seniorskom prvenstvu BiH, samo su neki od Tarikovih uspjeha i rezultata postignutih u sportu.
Pohađa Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Zenici, a kako nam pričaju njegovi roditelji, ne prođe niti jedan dan da Tarik ne ode u Centar i pokaže svoje znanje u brojnim aktivnostima koje provodi Centar.
(Lejla Rehibić/ mionama.ba)