UNICEF finansiranje za startup kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

UNICEF-ov Inovacioni fond planira da investira do 100.000 dolara po timu (u dolarima i/ili kriptovaluti) kako bi se obezbijedilo finansiranje u ranoj fazi i mentorstvo za startup kompanije koje se bave razvojem tehnologije koje imaju potencijal da pomognu čovječanstvu.

UNICEF obezbjeđuje ova sredstva bez uzimanja vlasničkog udjela u kompanijama. Učesnici na konkursu imaju priliku da dobiju dio sredstava u kriptovaluti (bitcoin ili ether). Imajući u vidu trenutnu klimu na globalnom tržištu kao i dramatični prelazak na digitalno poslovanje uslovljen pandemijom Covid-19, rješenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama društva danas su važnija nego ikad.
Ukoliko ste vlasnik startap kompanije registrovane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a, i posjedujete funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda koji djeluje perspektivno (ili ste voljni da vaše postojeće rješenje učinite javno dostupnim pod nekom od open-source licenci), vi ste oni koje tražimo.
Pravo da se prijave imaju timovi iz Srbije, regiona Zapadnog Balkana i svih  zemalja koje su obuhvaćene UNICEF-om programima. Startapi iz Srbije dodatne informacije mogu dobiti na srpskom jeziku, jer je UNICEF Srbija obezbijedio podršku domaćim kompanijama tokom trajanja konkursa.
——————————————————————————————————————-

Da biste se prijavili, kliknite ovde.

Prijave se šalju isključivo na engleskom jeziku.
Više informacija ovdje