Univerzitet na Kipru – MBA program stipendija za međunarodne kandidate

Univerzitet na Kipru u okviru MBA programa nudi stipendije za međunarodne kandidate na bazi njihovih akademskih kvalifikacija, profesionalnih iskustava i potencijalnog doprinosa programu, i to dvije stipendije do 50% i dvije do 100% pokrivenom školarinom. Dodatne naknade mogu biti ponuđene kandidatima na osnovu kriterija finansijskih potreba, sa prioritetom za kandidate iz zemalja u razvoju. Trenutna ukupna školarina iznosi 10.250 evra.

Ovaj program pruža odlična obrazovna iskustva za postdiplomske studije u oblasti poslovne administracije, a prijave kandidata za prijem treba da sadrže: diplomu priznate akademske institucije, minimum 3 godine radnog iskustva, 2 pisma preporuke od profesora i/ili poslodavaca, dokaz o poznavanju engleskog jezika i uspješan intervju ( koji se može obaviti putem skajpa).
Dodatne informacije mogu se pronaći na veb stranici: http://mba.ucy.ac.cy ili se možete obratiti na mail adresu: mba@ucy.ac.cy ili na telefon : +357 22893600 .
Aplikacije se moraju proslijediti elektronskim putem preko portala:
https://applications.ucy.ac.cy/postgraduate appl/MNG USER en.login frm
Prijave se obrađuju po redoslijedu prispjeća, dok ima slobodnih pozicija, stoga se preporučuje kandidatima da što prije podnesu iste.
Izvor: mvp.gov.ba