Upoznajte studenticu Valeriju: Kroz rad u nevladinim organizacijama stekla potrebne vještine za zaposlenje u IT firmi

“Uvijek ću volontirati i činiti sve što mogu da BiH postane prosperitetna država.”

 – Kroz volontiranje sam naučila komunicirati i raditi u timskom radu, pored toga rad s mentorima mi je puno pomogao u upoznavanju sebe i onda rada s drugima, upravo zbog toga i ja jednog dana želim biti mentor, kazala je za Hrvatski Medijski Servis Valerija Ereš, studentica matematike i informatike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.
Ereš je trenutno na diplomskom studiju uz to se aktivno volontira u nekoliko studentskih organizacija kao što su BEST Mostar i BHFF, kroz rad u njima stekla je potrebne vještine koje su je dovele do zaposlenja u IT kompaniju kao digitalni trgovac. Odnedavno obavlja i funkciju Chief Marketing Officer-a (CMO) u nevladinoj organizaciji BH Future Foundation i to smatra jednim od najvećih uspjeha do sada.
 – Uvijek sam voljela rad s ljudima, psihologiju i kreativu. Prirodno sam ekstrovert, kroz volenterski rad sam imala priliku okušati se u različitim ulogama i u marketingu ostvarujem najvise svoj potencijal.
Ereš ističe kako je put do pozicije CMO-a bio zahtjevan i dugotrajan proces.
 – Prvo sam bila u proširenom mentorskom programu, gdje sam radila s izvrsnom mentoricom, potom završila Innovation Nation program i onda sam dobila stipendiju te sam počela volontirati u sklopu marketing tima, kao Marketing Suradnik i nakon toga postala CMO, govori Ereš.
Kroz svoje obrazovanje ističe važnost nevladinih organizacija, u koje se ona učlanila na samom početku studija te važnost mentora zahvaljujući kojima je ona kontinuirano napredovala i učila.
 – Uvijek ću volontirati i čini sve što mogu da BiH postane prosperitetna država, truditi se kreirati zajednicu koja je podržavajuća i biti nekome mentor, kazala je Ereš.
Smatra kako je multitasking odnosno sposobnost obavljanja više zadataka u isto vrijeme jedna od najpotrebnijih vještina današnjice te kako je ponekad teško uklopiti volontiranje, posao i studiranje, ali je to sve usrećuje. Jedna od najvažnijih stvari za nju je dobra organizacija i raspodjela vremena.
 – Svaki dan učim nešto novo i rastem, a to je ono što me usrećuje.
Ereš je odabrala ne tako srodnu karijeru naspram svog studija, ali je uposlenjem u IT firmu uspjela spojiti stečeno fakultetsko znanje s volonterskim.
 – Rješavanje problema je moja strast, ali više od toga volim ljude, pa sam se zato odlučila posvetiti marketingu, kazala je.
Iako se sada posvetila stalnom poslu i karijeri, studij namjerava završiti u roku i nakon studija nastaviti s volontiranjem. Ereš je zahvalna na svemu što je naučila kroz studiranje i volontiranje, smatra da je to dvoje nerazdvojno te da će svojom upornošću i radom pridonijeti zajednici i sobstvenom napretku, piše Sumsova.ba.