USAID kroz projekat „Diaspora Invest“ otvorio novi poziv za dodjelu grantova

USAID Projekat „Diaspora Invest“ raspisao je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kompanijama u Bosni i Hercegovini koje imaju vezu sa bh. dijasporom kroz strukturu vlasništva ili poslovna partnerstva. Riječ je o sedmom pozivu ove vrste, te je isti fokusiran na mala i srednja preduzeća (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine.
Diaspora Invest | Home
„Aplikaciji za grant sredstva možete pristupiti na www.grant.diasporainvest.ba, gdje u nekoliko koraka i uz dostavljanje tražene dokumentacije i investicijskog projekta, možete ponuditi plan koji Projekat podržava kroz bespovratna sredstva do 50.000 KM“, poručuju iz USAID Projekta „Diaspora Invest“.
Za sve dodatne informacije, svi zainteresovani se mogu prijaviti na tri online Zoom sesije: 9. septembar (11:00h), 10. septembar (16:00h) i 23. septembar (15:00h). Pristupne podatke za sesije ćete dobiti po dostavljanju kontakt podataka na info@diasporainvest.ba.
USAID Projekat „Diaspora Invest“ ohrabruje investicije bh. dijaspore u Bosni i Hercegovine, poduzetnika koji su se vratili u domovinu, ali i onih koji žive u inostranstvu, a ulažu u poslovne projekte u zemlji. Kroz nešto više od tri godine rada, ovaj projekat je podržao preko 100 kompanija kroz programe tehničke podrške i dodjele grantova.
Poziv će biti otvoren do 30.09.2020. (16h).
(diasporainvest.ba)