Uspješno održan trening izgradnje kapaciteta za CAT projektni tim

Učesnici CAT-a tima su u periodu od 12. do 16. septembra prisustvovali treningu izgradnje kapaciteta na Bjelašnici.

U toku petodnevnih sesija članovi tima su radili na smjernicama za dalji rad na CAT projektu i njegovoj realizaciji, kao i na izgradnji povjerenja između članova tima.

Deset članova projekta usvojilo je nova znanja iz raznih oblasti, kao što su teme o nasilnom ekstremizmu u globalnom konktekstu (Vlado Azinović), kreiranju nekonvencionalnog sadržaja za društvene mreže (Aleksandar Trifunović), građanskom novinarstvu (Velma Šarić), nasilni ekstremizam u kontekstu BiH i izgradnja mira (Bojan Stančević), digitalnom omladinskinskom aktivizmu (Marinela Szymańska), event menadžmentu i uključivanju zajednice (Ilija Jovanović).
Dijelimo sa vama utiske novih učesnika CAT tima podržanog od Omladinskog resursnog centra Tuzla – ORC Tuzla i PRONI Center for youth development
“ Ako bih u nekoliko riječi trebala opisati trening, onda bi to bile fleksibilnost, želja i posvećenost cijelog tima. Najviše me je impresionirala činjenica da učesnici vole izazove i trude se da ispune očekivanja u pogledu specifičnih zahtjeva u procesu realizacije projekta.”-H.K.
“Primjenili smo različite i interesantne metode prisvajanja novih znanja, te time osigurali jaču motivisanost i odlučnost kolektiva.Ocjenjujem projekat najvišom ocjenom, naročito način na koji su nam stručnjaci pomogli da jasnije definiramo granice u određenim područjima i to što danas posjedujemo znanje o najboljem načinu za dalji rad u svim područjima”-S.S

Ovim putem zahvaljujemo svim vrhunskim predavačima koji su prisustvovali i podijelili svoje znanje sa članovima.
Organizacija treninga je podržana od strane BHRI (Bosnia and Herzegovina resilience initiative) kroz projekat CAT (Citizens Against Terrorism)