Uz krila granice ne postoje: Ovo su studenti koji lete

Krila koja dobijemo završetkom studija su odraz našeg znanja, ličnosti i karaktera.
Mostar: Ovo su studenti koji lete! / Bljesak.info | BH Internet magazin
Na prijelazu iz stare u novu godinu kada je grad pored novogodišnje dekoracije bio okićen i plakatima intrigantng sadržaja ”Studenti koji lete”, pitali smo se ko stoji iza te priče, kakva se poruka šalje raširenim krilima. Očekivali smo rasplet i odgovor, i odgovor je tu, piše bljesak.info.
Radi se o marketing projektu grupe studentica Studija turizma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru (Jenet Tanović, Lejla Fazlinović, Safije Jašari), koje su matičnom studiju poklonile cjelokupnu marketing strategiju i kampanju koju su kreirale u suradnji sa nastavnim osobljem na predmetu Marketing u turizmu.
Jenet Tanović, sudionica u projektu, ovom prilikom je naglasila:
 – Studij Turizma je studij koji pruža veliki broj prilika te samim tim i ovaj marketing projekt. Nastojali smo unijeti mnogo energije, mašte i truda kako bi dostojanstveno predstavili Studij i pokazali da je uz trud usko povezan i uspjeh. U našem fokusu su bili srednjoškolci koji su se našli na raskrsnici izbora daljnjeg studiranja. Željeli smo im dati samopouzdanje, inspiraciju i podršku „simbolom krila”. Krila koja dobijemo završetkom studija su odraz našeg znanja, ličnosti i karaktera. Krila želimo proslijediti svakom budućem studentu jer uz krila granice ne postoje. Pozivam buduće studente da preuzmu svoja krila i budu najbolja verzija sebe.
Tko su studenti koji lete? / Bljesak.info | BH Internet magazin
 – Grad Mostar je grad koji živi od turizma, te i same mogućnosti koje su nam otvorene nakon završetka studija su višestruke i zadivljujuće. Mnogi smatraju da nakon završetka studija nema posla, te da su poslovi vezani za ovaj studij ograničeni. No to nije istina, iako je ovaj studij relativno nov, osnovan prije svega par godina, tvrdim da su plan i program maksimalno razrađeni i prilagođeni studentima. Sudjelovati u bitnom projektu za promociju Studija je za mene predstavljalo ogromnu čast i zadovoljstvo. Napokon sam mogla, barem na ovaj način, uzvratiti Studiju za sva znanja i vještine koje sam stekla i stječem. Sigurna sam da ću svoja krila znati iskoristiti, prokomentirala je Lejla Fazlinović, sudionica projekta.
Safije Jašari nije krila oduševljenje radom na ovom marketing projektu, te je izjavila:
 – Kada smo s ljubavlju preuzeli zadatak izrade marketing projekta za matični studij, odmah sam se sjetila sebe kao maturantice, koja traži svoju putanju u moru pitanja, nedoumica, sa velikim izborom fakulteta. Prvo pitanje koje sam postavila sama sebi bilo je: “Što nakon studija”? Kakve mi se prilike pružaju nakon studija, kojeg ću odabrati? Pa smo tako, moje kolegice i ja odlučile da pitamo maturante u Mostaru, koje su njihove nesigurnosti, te šta očekuju od novog koraka u životu, fakulteta. Analizirale smo sva njihova pitanja, te smo mišljenja da im Studij turizma daje odgovore i rješenja na sve nejasnoće i bojazni sa kojima se susreću u ovoj fazi života.
(bljesak.info)