Valentina Stojanović, Doboj | Slikanje

 Šesnaestogodišnja Valentina Stojanović iz Doboja od malih nogu imam sklonost ka crtanju i slikanju. Posljednje 3 godine se aktivno bavi slikanjem i crtanjem kao i učenjem novih tehnika i sticanjem novog znanja na polju umjetnosti.
“Imala sam 5 grupnih izložbi u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj. Najdraže tehnike su mi ulje na platnu i crtanje grafitnom olovkom! Umjetnost je moja ljubav od ranog djetinjstva, slikarstvo nije poziv koji sam odabrala za svoju budućnost, ali uvijek će biti moj hobi!” – ističe Valentina za frka.ba
Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)

Posljednji postovi