Više od 100 govornica iz 17 zemalja svijeta govorit će pred publikom ovogodišnjeg Festivala savremene žene u Tuzli

Festival savremene žene, sada već tradicionalni događaj koji povezuje region i Tuzlu stavlja u fokus na četiri dana održat će se od 17. do 20. juna ove godine.


Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, ali i ciljano motiviše mlade žene. Do sada je ugostio više od 500 govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude. Ovogodišnje govornice dolaze iz 17 zemalja svijeta spremne da svoje znanje i iskustvo podijele sa svim učesnicima i učesnicama Festivala.
Domaćini Festivala održali su press-konferenciju na kojoj su zvanično predstavili sve događaje tokom četiri dana Festivala te, otvorili registracije za sve koji žele biti dio Festivala kako offline tako i online.
Direktorica Festivala, Edina Selesković obratila se prisutnima izražavajući veliko zadovoljstvo što će Festival i ove godine biti održan unatoč brojnim izazovima pandemije.
„Izuzetno mi je drago što festival nastavlja da živi bez obzira na sve izazove i prepreke koje su bile pred nama pogotovo u posljednjih godinu i po dana. Festival  je ove godine u svom 4. izdanju. On nam je nekako specifičan i poseban zato što osjećamo da je zaista došlo vrijeme da se ponovo krenemo povezivati. Presretna sam što mogu reći da danas otvaramo i registraciju za Festival savremene žene koja će omogućiti svim zaintereovanima da budu s nama“ kazala je Selesković.
Predsjednik organizacionog odbora Zlatko Berbić također se obratio prisutnima govoreći o ovogodišnjoj dodjeli priznanja „Super žena“.
„Kroz projekat „Super žena“ slavit ćemo 40 najuspješnijih dama koje žive s nama, koje su naše komšinice, koje možda i ne prepoznajete da su stvarno uspješne u onom poslu u kojem se bave.  Radujem se ovom događaju koji će i zatvoriti Festival savremene žene.“
Na  ovoj konferenciji predstavljen je i program kojeg možete pronaći na web stranici Festivala.
Više informacija o Festivalu savremene žene pronađite na www.fsz.ba