Vlada Njemačke nudi stipendirane prakse

 Vlada Njemačke nudi stipendirane prakse
Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu – Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft nudi program stipendija za 2021. godinu.

U okviru Programa stipendija njemačke privrede za 2021. godinu, studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku na praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.
Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje i u BiH.
Kandidati trebaju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 29 godina, te trebaju imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.
Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.
Program stipendija njemačke privrede sprovodi se uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa, a apliciranje za ovaj program je moguće do 16.11.2020. godine. Više informacija dostupno je na linku. 
(studomat.ba)