Webinar: Emocionalna Pismenost

Želja mi je da razgovaram s brojnim psiholozima iz regiona, ali i šire. Kako mladim, kreativnim i entuzijastičnim psiholozima tako i sa istim onim koji imaju puno više iskustva i godina u svojim terapijskim bilješkama, te da svi zajedno učimo jedni od drugih i razmjenjujemo iskustva. Ideja je da ova emisija bude, kako za opštu populaciju kao primarnu publiku, tako i za sve psihologe raznih terapijskih pravaca i osoba iz pomažućih struka kako bi kroz ovo druženje od sat vremena naučili nešto novo o sebi, drugima, terapiji i svijetu te da svi zajedno unaprijedimo svoje znanje i vještine.
https://www.mreza-mira.net/wp-content/uploads/2020/07/107826343_2707438369577685_1829285920614426690_o-810x424.jpg
Karl Rogers je rekao da tek kada prihvatimo sebe, možemo se promijeniti! Ali kako prihvatiti koktel emocija koji se nalazi u nama !? Emocionalna pismenost nam može pomoći da steknemo uvid u svoje emocije i misli. Drugi nas uče da hodamo, da pričamo, a pretpostavlja se da vladamo emocijama kao što prirodno dišemo. Čija je odgovornost učenje o emocijama: škole, roditelja, individue !? O ovim i drugim pitanjima saznajte odgovor tijekom našeg trećeg #PsihoPodcast-a.
KONCEPT EMISIJE:
1. Predstavljanje Psihologa – u uvodnom dijelu ćemo saznati nešto više o radu našeg gosta emisije;
2. Psiholozi Pričaju…Emocionalna Pismenost – Osjeti – Misli – Djeluj. Razgovor o temi emisije kroz intervju i razmjenu mišljenja i iskustva;
3. Pitaj Psihologe – odgovaranje na pitanja sa LIVE komentara. Tokom cijele emisije ćemo odgovarati na pitanja iz komentara, ali u ovom dijelu ćemo se posebno fokusirati na pitanja te pokušati ponuditi odgovor na pitanja vezano za temu emisije;
4. Poruka Psihologa – za kraj gost emisije će nam preporučiti neku psihološku tehniku ili vježbu vezano za temu seanse, zatim predložiti neki film, seriju, muzički album ili knjigu koja nam može pomoći. Konačno završna poruka za publiku.
MJESTO: Facebook LIVE
VRIJEME: 18:00
DATUM: 26. JULI 2020
GOST: Mirjana Lukić
Diplomirani Psiholog
TA psihoterapeut pod supervizijom
Trener emocionalne pismenosti
Psihoterapija, savjetovanje, otkrivanje najzatvorenijih dijelova ljudske psihe, traganje za poentom i porukom ljudskog bola i patnje, te pružanje pomoći i utjehe drugim ljudima za mene predstavljaju moju najveću strast i moj najveći pokretač. Svako nosi odgovornost za svoje postupke. Svako ima svoju istinu i svoj lični doživljaj date situacije. Tokom terapije trudim se svojim klijentima da stvorim prostor gdje se osjećaju prijatno i bezuslovno prihvaćeni.
Ja se zovem Mirjana Lukić, po struci sam diplomirani psiholog i psihološki savjetnik/psihoterapeut pod supervizijom. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu na odsjeku za psihologiju Univerziteta u Banjoj Luci. Edukaciju iz transakcione analize, psihoterapijskog pravca, prošla sam na Psihopolis institutu iz Novog Sada. TA ili transakciona analiza je teorija ličnosti i komunikacije koju je razvio Erik Bern i predstavlja moćan psihoterapijski sistem za lični rast i promjenu. Neki od koncepata na kojima se zasniva transakciona analiza su: Svi ljudi su okej. Svako ima sposobnost da misli i na taj način mijenja svoje odluke. Svako nosi odgovornost za svoje postupke.Svako ima svoju istinu i svoj lični doživljaj date situacije.
Dodatne informacije:
http://www.elis.ba/event/emocionalna-pismenost-misli-djeluj-osjeti-elis/
(fb event)