Zlatni septembar: Borba se nastavlja i nakon izlječenja

 

 
Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i ove godine obilježava “Zlatni septembar”, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku. Kampanjom žele ukazati na probleme s kojima se suočavaju mališani i njihove porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja, kao i na potrebe nakon izlaska iz bolnice.
Cilj ‘Zlatnog septembra’ jeste da se podigne svijest o svim aspektima borbe s dječijim rakom, od boravka u bolnici, pa do povratka u matičnu sredinu.
Početak kampanje u Sarajevu obilježen je performansom s djecom i mladima koji su liječeni, a nastavljena je interaktivnom radionicom u kojoj su mogli učestvovati svi građani.
U okviru kampanje podijeljene su i brošure u kojima će se građani moći dodatno informisati o izliječenoj djeci i mladima.
Udruženje želi podići svijest našeg društva i poslati jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod djece koja se izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku. Naglašavaju da je to doprinos da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.
Izvor: civilis.ba

Posljednji postovi