Znanstvenici potvrdili: Mačke su lijek za dušu i tijelo

Francuski veterinar Jean Yves Gauchet je došao do zaključka da predenje mačke ima ljekovito svojstvo jer smiruje i rješava probleme stresa, uznemirenosti i nesanice.

Zvuk predenja na čovjeka utječe kao nježna glazba koja opušta živce i potiče dobro raspoloženje.
Slikovni rezultat za mačke su lijek za dušu i tijelo: prenose ljubav
Maženje s mačkom također ima terapeutsko svojstvo – umiruje, opušta i veseli, a moguće je i ublažavanje emocionalne neispunjenosti, naročito kod ljudi koji su usamljeni.
Članovi obitelji koji imaju kućnog ljubimca su više međusobno povezani, pa lakše rješavaju sukobe.
Nakon niza istraživanja liječnici su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čovjeka na određenu bolest.
Prema riječima svjetskih ortopeda, frekvencija od 25 – 200 Hz, koju proizvodi mačka tijekom predenja, najbolja je za ojačavanje kostiju.
Prema posljednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 od manje rizika da dožive infarkt.
Slikovni rezultat za mačke su lijek za dušu i tijelo
Stručnjaci također tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode utječe na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminiranju infekcije iz organizma.
Primjećeno je i da je oporavak nakon bolničkog liječenja puno brži uz prisustvo mace ili psa, kao i da životinje pozitivno utječu na imuni sistem i sprječavaju mnoge bolesti.
Uglavnom, sva djelotvornost mačaka prije svega leži u pozitivnim osjećajima koje potiču kod svojih vlasnika, jer lijepe misli znače i lijep život!
Živjele mace!
Preuzeto sa: http://pozitivanstav.com/

Posljednji postovi