18. pustolovna utrka Čapljina 2023

U organizaciji TO ČapljinKa-Čapljina 1.jul (subota) održati će se tradicionalna manifestacija „18.Pustolovna utrka Čapljina 2023”. Hercegovački triatlon će se  sastojati od vožnje kanuima u dužini od cca 7,1 km (kupalište „Matica” na rijeci Trebižat – Struge, kupalište „Jaz”), trčanja u dužini od cca 1,1 km (Struge, kupalište „Jaz” – Mogorjelo „Villa Rustica”) i vožnje biciklima kroz grad prema Počitelju cca 6,8 km (Mogorjelo „Villa Rustica” – Počitelj, Restoran „Staklo”).

U utrci se natjecatelji natječu u paru. Kotizacija za sudjelovanje je 20,00 KM po osobi, a nagradni fond u iznosu od 1.200KM se dijeli na tri prvoplasirane ekipe.

Natjecatelji će se okupiti ispred Ville Rustice u Mogorjelu, gdje će pripremiti svoju opremu i bicikla. Utrka počinje u 18:00h, a očekivani završetak je oko 19:30h.

 

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije potencijala Čapljine.

Ciljevi manifestacije su promidžba i oživljavanje prirodnih,  turističkih  ljepota našega kraja i sportskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanje zdravlja i tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštivanja.

 

Natjecatelji se mogu prijaviti putem platforme XGB3 TIMING na linku: HTTPS://GB3TIMING.COM/DOGADJAJ/18-PUSTOLOVNA-UTRKA-CAPLJINA-2023/  a sve ostale informacije možete dobiti u uredu Turističke organizacije “Čapljinka”. Natjecatelji se mogu prijaviti najkasnije do 29.6.2023.godine

 

Kontakt : Ivan Raguž-predsjednik 063 328 628

Elena Sesar-ured TO Čapljinka 036 806 147; 063 822 703

 

Organizator manifestacije: Turistička organizacija Čapljin Ka-Čapljina

 

Generalni pokrovitelj: Gradonačelnik grada Čapljine dr.Smiljan Vidić

 

Preuzeto sa: hocu.ba

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“