4 minute prije 4 minute prije EDUKACIJA,PRILIKE,TAKMIČENJA Projekat za mlade “Zakon i ja”: Interaktivne radionice, takmičenje i projektne aktivnosti

Najbolja tri rada biti će nagrađena vrijednim nagradama.

Udruženje za edukaciju i razvoj ”Dignitet” iz Mostara u partnerstvu sa Vijećem mladih Grada Mostara počinje realizaciju projekta pod nazivom ”Zakon i ja”.

Udruženje za edukaciju i razvoj ”Dignitet” iz Mostara u partnerstvu sa Vijećem mladih Grada Mostara počinje realizaciju projekta pod nazivom ”Zakon i ja”.

upoznavanje mladih sa njihovim pravima i obavezama sadržanim u Zakonu o mladima koji je usvojen na nivou Federacije BiH, a kako bi doprinjeli osobnom rastu i razvoju, te na taj način unaprijedili svoj položaj u lokalnoj zajednici i šire.

Mladi će kroz interaktivne radionice i druge projektne aktivnosti imati priliku upoznati se sa Zakonom o mladima FBiH, Zakonom o volontiranju i educirati se u kontekstu mogućnosti koje im nudi zajednica, ali i o načinima kako da te mogućnosti iskoriste u korist sebe i svoje zajednice, prenosi Bljesak.info.

Projekt također uključuje i takmičenje za mlade osobe koje će imati priliku korištenjem svoje kreativnosti i umjetničkog talenta prikazati položaj mladih u Bosni i Hercegovini.

Najbolja tri rada biti će nagrađena vrijednim nagradama, a ostali radovi koji stignu, bit će promovirani na web stranicama Grada Mostara, Vijeća mladih i Udruženja Dignitet.

Projekt traje devet mjeseci i podržan je u okviru projekta ”Mostar – Prostori koji pokreću”, koji implementira češka neprofitna organizacija People in need sa partnerima Everday peace indicators, Agencija lokalne demokratije, OKC Abrašević i NEŠTO VIŠE. Projekat financijski podržava Vlada Velike Britanije, priopćilo je Udruženje za edukaciju i razvoj ”Dignitet”.

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“