7. nagradni foto konkurs “Boje mog mjesta”

Fografija je danas bez sumnje jedna od najpopularnijih vidova umjetnosti. 7. Nagradni konkurs za najuspješnije fotografije ove godine realizirat će se pod motom “Boje moga mjesta“, u organizaciji JU CKM. Ništa na svijetu toliko precizno i vjerno ne prenosi sliku kao fotografija.

Boja je fenomen koji je potaknut svjetlom ili osjećaj koji u mozgu izaziva svjetlost koju emitira neki izvor svjetla ili je reflektira neka površina.
Žiri u sastavu Dženat Dreković, Milomir Kovačević – Strašni i Branimir Karanović, dodijelit će tri vrijedne nagrade najuspješnijim autorima.
Pravo učešća na konkurs imaju mladi od 15 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine.
Tema „Boje moga mjesta“ treba da simbolizuje emociju fotografa, mjesta u kome živi ili mjesta za kojim žudi, ima neku nostalgiju, rado ga se sjeća…To nisu samo šarene zgrade, kuće, fasade ili objekti. Fotograf treba da uđe dublje u poimanje ovog fenomena i da se potrudi da prikaže magičnu, čak ponekad i mističnu ljepotu mjesta (grada, kvarta, sela, ulice, parka…).
Veoma je bitno da učesnici ovog konkursa obrate pažnju na svjetlo, jer  ono  reflektuje boje, pojačava ili smanjuje njihov intezitet, te samim tim jedan naizgled običan predmet može pretvoriti u magičnu pojavu. Konkurs se realizira pod pokriveteljstvom našeg osnivača Općine Centar Sarajevo i društveno odgovornih partnera, ekskluzivnog sponzora Avtera BH d.o.o., zvaničnog sponzora IuteCredit BH,  sponzora Svjetlostkomerc d.d. i Violeta d.o.o., kao i partnera El Tarik Oil Sarajevo, Auto Centar Italy, BH Telecom.
Konkurs će ostati otvoren do 30.aprila.
Ovo je odlična prilika da početak proljeća mladi započnu sa bojom, radošću i vjerom u bolje sutra.
Više informacija o uslovima konkursa, vrijednim nagradama, članovima žirija, načinima prijave fotografija može se  pronaći na linku:
https://centarkulture.ba/foto-nagradni-konkurs/

Posljednji postovi