Javni pozivi za prijem UN volontera/ke u oblasti angažmana mladih za područje 6 partnerskih općina/opština i gradova

Imaš između 18 i 30 godina i živiš na području Grada Gradiška, Opština Gacko i Rudo, Općina Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Vitez i želiš angažman kojim ćeš razviti vlastite kapacitete i pomoći da se unaprijedi saradnja organizacija civilnog društva i tvoje općine/opštine ili grada⁉️ Kroz projekat kreiran višegodišnjim partnerstvom Evropske unije i #UNDP – #ReLOaD kreirali smo interesantnu priliku za vas ?
U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, objavljujemo javne pozive za prijem UN volontera/ke u oblasti angažmana mladih za područje 6️⃣ partnerskih općina/opština i gradova:
Javni pozivi ostaju otvoreni do ? ‪2.9.2022‬. godine, a prijave sa potrebnom dokumentacijom se trebaju poslati na registry.ba@undp.org ?
Ovo je odlična prilika za mlade entuzijaste da se uključe u rad lokalne institucije, ali i pruže podršku u jačanju odnosa sa #NVO, građanskim/omladinskim udruženjima, kao i ReLOaD2 projektu u realizaciji aktivnosti na nivou područja u kojem žive. Raditi će u sa dodijeljenom osobom u prostorijama lokalne institucije, a tokom trajanja ugovora (6 mjeseci) će biti u obavezi da pohađaju certificirane obuke:
? administrativni poslovi
? osnove računarstva
? razvoj „mekih“ vještina (eng. #softskills)
Po završetku angažmana će dobiti potvrdu o završenoj praksi/pripravništvu u svrhu kreiranja boljih šansi za zapošljavanje, čime željmo skrenuti pažnju na potencijale mladih ljudi i značaj njihove uloge na putu ka #EU ??