Udruženje građana “Zašto ne” i inicijativa Istinomjer pozivaju Vas na događaj pod nazivom “Lokalne samouprave u BiH – Odgovornost i otvorenost u radu”

Sarajevu, 3. septembra, u Hotelu Europe (sala Atrium), sa početkom u 10:00 sati.

Na ovom događaju biće prezentirani finalni rezultati monitoringa ispunjenosti predizbornih obećanja načelnika i gradonačelnika u 13 jedinica lokalne samouprave (LSU) u BiH za mandat 2020-2024, kao i istraživanje otvorenosti 145 općina i gradova u 2023. godini, koje je provedeno u okviru projekta Lokalni indeks otvorenosti.

Istraživanje Istinomjera obuhvatilo je predizborna obećanja načelnika i gradonačelnika sljedećih općina i gradova u BiH: Banja Luka, Banovići, Bijeljina, Centar Sarajevo, Goražde, Gradačac, Gračanica, Ilidža, Neum,Novi Grad, Novo Sarajevo,Travnik i Zenica. Istinomjer je tokom izborne kampanje 2020. godine izdvojio obećanja iz oficijelnih programa gradonačelnika i načelnika, kao i iz njihovih medijskih istupa u slučaju da nisu imali svoj program.

Nakon prezentacije Istinomjerovog istraživanja uslijedit će prezentacija rezultata istraživanja Lokalnog indeksa otvorenosti 145 jedinica LSU u 2023. godini.

Izvor http://hocu.ba

Posljednji postovi