Ajira Digital besplatni kursevi

Ajira Digital program nudi besplatno kurseve sa Akademijom Cisco umrežavanja. Lijepa strana obrazovanja je da vam ga niko ne može oduzeti.
 OBLAST:
Informatika i preduzetništvo
Ajira
 OPIS:

  • Osnove NDG Linux-a

Skoro svi IT poslovi zahtijevaju neko Linux znanje. Osnove NDG Linux-a vas priprema za PDC (sertifikat profesionalnog razvoja sa LPI Linux osnovama), tj. dokaz poslodavcu da znate Linux. Osnove Linux-a pomaže studentima da se pripreme za početne poslove za razvoj softvera ili Linux administratora. Kurs ima 18 poglavlja i traje 70 sati. Možete se uključiti sa instruktorom ili samostalno.

  • Osnove programiranja u Python-u

Python je programski jezik opšte namjene koji se koristi za pravljenje bilo čega. Python je ključan za razvoj web stranica, analizu podataka, vještačku inteligenciju i naučno računanje, a sve je ključno za ostvarivanje IT karijere. Pomoću osnova programiranja u Python-u učite dizajnirati, pisati, ispravljati i pokretati programe kodirane na Python jeziku. Nije potrebno prethodno znanje o programiranju. Kurs počinje samim osnovama, vodeći vas korak po korak, dok ne budete vješti u rješavanju složenih problema. Karijerni putevi uključuju: razvoj aplikacija, poslovnu analitiku, IoT analitičar podataka, razvoj softvera.

  • NDG Linux bez limita

Linux kurs omogućava studentima da se upuste u operativni sistem koji koriste Facebook, Google, Microsoft, NASA, Tesla, Amazon i dr. Da bi bili sigurni da negdje ne zapnete, vodiće vas, korak po korak, kroz niz praktičnih aktivnosti virtuelne mašine. Ovaj kurs od 8 sati pokriva temeljne koncepte oko 19 osnovnih Linux komandi, stvarajući osnovu za obrazovanje Linux komandne linije. Cilj ovog kursa je obezbijediti pojedincima i institucijama besplatan uvod u rastući svijet Linux-a, kao i iskustvo sa onim što NDG i partneri mogu ponuditi.

  • Uvod u IOT (Internet of things)

Oni koji ulažu u učenje IoT vještina mogu transformisati bilo koju firmu u bilo kojoj industriji, od proizvodnje do očuvanja ugroženih vrsta. Kombinacija povećanog globalnog pristupa internetu i sve većeg broja uređaja dizajniranih za povezivanje, stvara beskrajne mogućnosti. IoT je samostalni kurs od 20 sati koji srudenti mogu pohađati samostalno ili sa instruktorom. Omogućava pregled koncepata i prilika digitalne transformacije. Uvod u IoT predstavlja koncept mrežne osnove koji povezuje milijarde stvari i bilione gigabajta podataka, kako bi se poboljšalo odlučivanje i interakcije. Karijerni putevi uključuju: mrežnog administratora, mrežnog programera, softverskog inženjera itd.

  • Preduzetništvo (kurs za lansiranje sjajne ideje)

Da bi bio uspješan preduzetnik, potrebno je više od sjajne ideje. Vijugavi put između ideje i njenog izvršenja zahtijeva poslovnu oštrinu, finansijske vještine i što je najvažnije – pravi način razmišljanja. Ovo znanje ne samo da vas može izdvojiti, već i postaviti vaš tehnološki poduhvat za veći uspjeh. Kreiran samo za vas, ovaj kurs pomoći će da odskočite sa svojim idejama i naoružaće vas pravim vještinama da načinite sledeći korak sa više samopouzdanja. Nema preduslova za prijavu. Preduzetništvo dopunjava ICT vještine ostvarene u CCNA R&S rezimeu, učeći poslovne i finansijske vještine, ponašanja i stavove, kako bi se pomoglo studentima da usvoje preduzetnički duh. Studenti uče ispunjavajući liste studija slučaja.

  • Uvod u Cyber bezbijednost

Potrebno je ulogovati se prvo: https://identity.cisco.com/api/v1/idp-discovery/discovery
USLOVI:
Nema uslova za prijavu.
NAČIN PRIJAVE:
Potrebno je ulogovati se sa mailom da bi se kreirao nalog i pristupilo kursevima. Na sve kurseve se sami upisujete i nećete komunicirati sa instruktorom.
ROK ZA PRIJAVU:

  1. oktobar 2020. godine

Detaljnije:
– Osnove NDG Linux-a: https://www.netacad.com/…/web/self-enroll/c/course-1038095
– Osnove programiranja u Python-u: https://www.netacad.com/…/web/self-enroll/c/course-1038093
– NDG linux bez limita: https://www.netacad.com/…/web/self-enroll/c/course-1038101
– Uvod u IOT (Internet of things): https://www.netacad.com/…/web/self-enroll/c/course-1038122
(mladiinfo.me)