Ajla Aščerić: Kroz ovaj vid umjetnosti sam otkrila novu sebe

Zeničanka Ajla Aščerić (29) nastanjena u Vogošći, diplomirani ekonomista sa radnim iskustvom u struci, sticajem životnih okolnosti, zbog bolesti djeteta, morala je dati otkaz na poslu koji je voljela i sasvim slučajno je otkrila hobi u koji se zaljubila, a koji danas polako prerasta u nešto vrlo profesionalno.
„Dati otkaz na poslu na kojem mi je bilo prelijepo, na kojem sam uživala, a ne „radila“ je bilo mnogo teško, ali moje dijete je meni na prvom mjestu. Tu nije bio kraj. Rekla sam sebi da ću ovo vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način. Shvatila sam da me crtanje i bojenje smiruje, doprinosi mom unutrašnjem miru. „Slučajno“ sam naišla na oglas o radionici slikanja na alu foliji i odmah se prijavila bez da sam znala o čemu je riječ. Prvi susret sa ovom vrstom folije me oduševio. Sav taj alat, materijal, boje…Tada sam naslikala i svoj prvi rad koji sam kao malu bebu nosila do kuće pazeći da se ne ošteti“ -otkrila je Ajla koja je potom napravila ALU radionicu.

-„Slike u mojoj ALU radionici su:

  1. Ručno rađene
  2. Jedinstvene
  3. Izrađene sa puno ljubavi
  4. Napravljene baš za tebe  i spremno čekaju da ih smjestiš u svoj  dom.

Osim slika, tu su i:

  • Drvene kutije za nakit i druge stvarčice ukrašene alu folijom,
  • Zidni satovi koji u kombinaciji drveta i alu folije izgledaju neodoljivo i sigurna sam da će svakog onog ko posjeti vaš dom i opazi ovakav sat na zidu, ostaviti bez riječi.
  • Bookmarci rađeni 100% na alu foliji i kao takve ih nigdje nećete pronaći, osim kod mene“ -rekla je Ajla čija je ALU radionica nastala prije nekoliko mjeseci. Ne zna šta je očekuje u budućnosti ali ističe da je uvijek spremna na izazove i učenje.

-„Planova ima mnogo, na prvom mjestu edukacija, usvajanje novih tehnika. Rast u svakom smislu. Ostalo ću ostaviti za sebe, jer kao što me put naveo ovdje tako ne znam gdje me opet može odvesti“ – rekla je Ajla čije radove možete pogledati na Facebook stranici „Moja ALU radionica“ https://www.facebook.com/moja.alu.radionica/ i Instagram profilu @ajla.radionica https://www.instagram.com/ajla.radionica/
-„I na kraju, da vam kažem ono najbitnije, a to je da sam kroz ovaj vid umjetnosti otkrila novu sebe. Slikanje na alu foliji otvorilo je nova vrata u mom životu. Sve misli, izazovi, životni događaji nestaju kada se “stvara” jedan novi komad. Fokusiraš se samo ono što radiš u tom trenutku i pustiš mašti na volju. Živiš u trenutku! Baš tako. A zar to nije nešto što često čujemo, samo možda ne dopire do nas?! Slikanje na alu foliji je postao moj svakodnevni ritual. Lagana priča i smijeh uz kafu“ – ponosna je Ajla.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić https://www.facebook.com/ajna.hodzic.3
(mreža-mira)