„Akademija demokratije za mlade žene 2023/2024“

Nakon uspješno realiziranih 7 (sedam) Akademija demokratije za mlade žene, Žene za Žene International sa ponosom objavljuje poziv za učešće na osmoj Akademiji demokratije.

Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, živiš u BiH i željela bi da budeš dio programa „Akademija demokratije za mlade žene – Generacija 2023/2024“ koju vodi Udruženje „Žene za Žene International“ u BiH uz financijsku podršku NED-a (The National Endowment for Democracy), ovo je prilika da nam se javiš!

Šta možeš da očekuješ?

Program Akademije će biti realizovan u periodu od septembra 2023. godine do maja 2024. godine i uključivat će 5 edukacijskih modula u trajanju od 15 dana (5 x 3 radna dana) i praktični volonterski rad u lokalnim udruženjima u trajanju od 100 sati.

Udruženje Žene za Žene International će pratiti tvoj individualni razvoj i aktivistički angažman u toku Akademije, ali i nakon završetka programa. Za sve odabrane učesnice Akademije obezbjeđen je prijevoz, smještaj, hrana, materijal, treneri, prostor, mali fond za projekte za „učenje kroz rad“ i mentoring tokom trajanja projekta.

U toku Akademije imat ćeš priliku upoznati žene liderice iz oblasti ekonomije, politike, NVO sektora, medija, biznisa, kao i učesnice prethodih Akademija, čime proširuješ mrežu kontakata utjecajnih žena koje mogu da ti pomognu u tvom ličnom razvoju i napredovanju.

Sve polaznice će nakon učešća dobiti certifikat o pohađanju Akademije i pridružiti se, kao VIII generacija, Alumni Klubu mladih liderica Žene za Žene International koji trenutno broji 130 članica.

Ukoliko si mlada i ambiciozna osoba, želiš da radiš na svom ličnom razvoju i usavršavanju, potrebno je da nam pošalješ popunjen prijavni formular koji se nalazi u na linku ispod ovog teksta

Prijavite se na ovom linku: PRIJAVNI FORMULAR-2023-BiH

Napomena: Svi edukacijski moduli će se održavati radnim danima!

Prijavu poslati do 01. augusta 2023. god:

Dodatne informacije možeš dobiti na e-mail: general@zenezazene.ba

VIše informacija na: https://zenezazene.ba/akademija_demokratije/

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi