Akademska slikarica iz Ljubuškog odnedavno izrađuje podloge za fotografiranje: Svima želim ponuditi unikatnost i kvalitetu

Za Tamaru Herceg, akademsku slikaricu i profesoricu iz Ljubuškog, možemo reći da je svestrana i kreativna te da kroz svoj poziv uvijek nađe mjesta za neke nove priče i umjetnička stvaranja.Osim što svoje znanje prenosi ljubuškim gimnazijalcima, Herceg redovito održava tečajeve crtanja i slikanja, a njezine ideje, odnosno prijedlozi za poštanske marke, redovito su nagrađivani od Hrvatske pošte Mostar.


The Coulisse
Odnedavno se upustila u još jednu avanturu nazvavši je – The Coulisse. Na nagovor ljubuške fotografkinje Ane Lukende počela je, naime, izrađivati pozadine za fotografije, budući da se i sama kroz slikarstvo bavila odnosom boje i teksture.„Backdropovi su podloge za fotografiranje koje fotografi koriste na fotosetovima s ciljem dobivanja što zanimljivije i kvalitetnije fotografije. Inače ih izrađujem ručno, nakon čega fotografiju gotovog proizvoda printam na visokokvalitetnoj vodootpornoj mat PVC ceradi, u standardnim formatima A1.Jako mi je bitno da su u proizvodnji zadovoljeni svi visoki standardi. Kupcima želim ponuditi unikatnost i kvalitetu, zbog čega je svaki backdrop pomno osmišljen i jedinstven“, kazala je Herceg

Već nakon prve napravljene pozadine shvatila je da će ih biti još.
„Kad počnem stvarati, ulazim u svijet neograničenih mogućnosti koji me zarobljava i tjera na rad. Čak i kad ne stvaram, razmišljam o idealnim kombinacijama. Zaista je predivan osjećaj vidjeti svoje podloge na fotografijama, kao primijenjen proizvod“, rekla je Herceg.U moru konkurencije, smatra ona, potrebno je proizvod prezentirati što kreativnije i vizualno atraktivnije. Ovakvi jedinstveni i unikatni backdropovi će zasigurno u tome pomoći, a potrebni su fotografima i svima onima koji žele što privlačnije predstaviti neki svoj proizvod.

Brojne izložbe

„Radujem se svakom novom stvaranju i svemu što mi ova priča donosi. Iskreno, vjerujem u njen uspjeh“, zadovoljno je istaknula naša sugovornica koja iza sebe ima 16 samostalnih i 66 skupnih izložbi, a sudjelovala je i na 42 likovne kolonije.Dobitnica je i nagrade Privatno i javno za 2012. godinu, posebnog priznanja žirija na bijenalu minijature MiniMo 2019. godine.

Izvor:dnevni.ba