Počeli su 34. Dani teatra mladih predstavom “Presuda: Tiha likvidacija”

Na Memorijalnoj sceni 2532 sinoć su s početkom u 20 sati počeli 34. Dani teatra mladih, retrospektivni festival predstava eMTeeM-a. Dani teatra mladih trajaće do 12. jula i u funkciji su procjene prošlosezonskog repertoara, ali i planiranja repertoara za narednu sezonu.
Na festivalu publika će biti ta koja će ocjenjivati ponuđene predstave, ali će se s njom i razgovarati o temama u kojem smjeru treba profilirati repertoar.


Prvog dana na repertoaru je bila predstava “Presuda: Tiha likvidacija”. Bila je to 95-ta izvedba ovog emotivnog svjedočenja životu i o životu.
U predstavi Sead Đulić dolazi na pozornicu na kojoj se nalazi zid sagrađen od pedeset kutija cipela. U svakoj od njih nalazi se neki predmet koji ga podsjeća na jedan trenutak u životu, sretan ili tužan, privatni ili poslovni. U tim kutijama skrivene su njegove osobne, intimne priče o ljubavima i razočaranjima, o susretima koji su ga obilježili, o ratnim traumama i dogodovštinama, o pozorišnim uspjesima i problemima.

Publiku dočekuje kao prijatelja kojem prvo pripovijeda o teškoj bitci za Mostarski teatar mladih koji je zajedno sa skupinom prijatelja pokrenuo davne 1974. godine.
Nakon šokantne priče poziva gledatelje na igru zvanu “kopanje po mom životu”. Ko želi čuti priču, mora izgovoriti jedan od ponuđenih brojeva na kutijama od cipela. Dulić svaku priču pripovijeda vrlo spontano i prirodno, a opet toliko sugestivno, natopljeno snažnim emocijama i s mnoštvom detalja ne gubeći pritom čvrstu dramaturšku strukturu početka, vrhunca i kraja

Posljednji postovi