“Alpha Team”, kompanija u kojoj se poštuju različitosti, a najviše cijeni rad

Alpha team zapošljava dvadeset osoba od kojih je nekoliko Roma, nekoliko pravoslavaca, nekoliko katolika… Svi oni rade zajedno u jednoj firmi
Kompanija „VIP Telekomunikacije“ osnovana je prije tri godine, a danas nosi naziv „Alpha Team“. Direktorica kompanije je Melisa Babić, a vodi je zajedno sa Amelom Hormanom. „Alpha Team“ je call centar u Sarajevu, koji nosi sa sobom posebnu priču. Alpha team zapošljava dvadeset osoba, te svi  zajedno sa direktoricom Melisom i Amelom  uspješno rade na izgradnji ove firme, ali i samih radnika.

Moja kolegica Melisa i ja  vodimo ovu firmu već duži period uspješno. Imamo dvadeset radnika, koji rade na različitim projektima, a jedan od najvažnijih projekata jest rad sa zdravstvenim osiguranjima u Švicarskoj – kaže suvlasnik firme Amel Korman.
Alpha team zapošljava dvadeset osoba od kojih je nekoliko Roma, nekoliko pravoslavaca, nekoliko katolika… Svi oni rade zajedno u jednoj firmi. Ukoliko je nekom potrebna pomoć, tu su jedni za druge i to je ono što čini ovaj tim posebnim. Upravo iz tog razloga, ova firma nosi sa sobom posebnu priču.
-Smatram da  je ovo najbolji call centar. Svi radimo u timu, bez obzira na različitosti i pomažemo jedni drugima ukoliko je pomoć potrebna, a direktorica ima razumijevanja za sve nas. Najveći razlog zašto mi se ova firma sviđa, jeste što niko ne gleda na nacionalnost, religiju, na bilo koju opredjeljenost – rekla zaposlenica Emina Agić.
Ova firma je dokaz da, iako živimo u surovom razdoblju, možemo raditi i napredovati zajedno bez obzira na opredjeljenja.
Nas interesuju sposobni ljudi, ljudi koji će svoj posao raditi na pravi način, a na vjeru, nacionalnost, porijeklo ne gledamo kao na kriterij da bi neko dobio posao. Mi gledamo prave vrijednosti jednog čovjeka. Ne razlikujemo ljude po njihovim opredjeljenima i mislim da to ne bi trebao niko da radi. S obzirom na stanje u našoj državi, smatram da su plate itekako zadovoljavajuće, što i radnici mogu potvrditi, jer oni svoj novac zarade svakako na pošten način – poručio je Amel.
Ovo je jedna veoma pozitivna priča, koja treba biti primjer mnogim. Religija, nacionalnost, boja kože, porijeklo ne smiju biti prepreka za bilo koga da gradi svoj put i da ponosno korača njime.
(portal-udar.net)