Ambasador Johann Sattler & Cat Patrola vas vode u jedinstvenu avanturu: Via Ferrata “Sokolov put”

Ambasador Evropske unije Johann Sattler i #CatPatrola osvojili su zajedno Via Ferratu “Sokolov put” na Romaniji.

Ambasador Johann Sattler je šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini od 1. septembra 2019. godine.

Tokom prethodnog iskustva, te svog prethodnog mandata kao austrijski ambasador u Albaniji, ambasador Sattler se posebno fokusirao na Zapadni Balkan.

“Priroda je nešto posebno lijepo u Bosni i Hercegovini. To vam je jedna velika prednost. Naravno druga stvar, važnija, jesu mladi. To je potencijal. To je pravi talenat ove države.”

Cat Patrola i gospodin Johann Sattler proveli su dan na obroncima prelijepe Romanije.

“Nije mi bilo svejedno kada smo se odlučili da snimanje sa gospodinom Sattlerom bude na “Via Ferratti”, testirali smo granice vlastite izdržljivosti, ali na kraju smo uspjeli. Osjećaj je bio neopisiv.” – navodi voditeljica emisije, Mirela Biković.

Dužina Via Ferrate “Sokolov put” iznosi 350 m i sa dva viseća mosta predstavlja jedinstvenu atrakciju u Bosni i Hercegovini. Ovaj adrenalinski sadržaj će ljubiteljima avanturizma i ekstremnih sportova pružiti veliko uzbuđenje uz maksimalnu sigurnost.

Staza je dio projekta Evropske unije “Uživaj u regionu Sarajevo-Romanija”.

U novoj epizodi #CatPatrola imate priliku vidjeti koliko je izazovno bilo, razgovarali smo o budućnosti, aktivizmu mladih, ulozi i potencijalu turizma u BiH:

 

https://www.youtube.com/watch?v=vZ9WALNKTFI

 

“Cat Patrola je omladinski serijal koji je nastao u sklopu inicijative mladih CAT BiH u kojem otvaram vrata svog limenog ljubimca za afirmativne priče mladih. Vodim vas kroz najljepše predjele države u namjeri da ispričam priče o ljubavi, sreći i ambicioznim ljudima naše sadašnjice.” – Mirela Biković, ORC Tuzla.

Ujedinjeni u različitosti možemo preći sve prepreke.

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

 

Posljednji postovi